woensdag 12 mei 2021

Recensie: Wandelen met God

Aan de hand van het leven van Henoch diept Westerink het thema ‘wandelen met God’ uit. Hij schrijft gezien zijn woordgebruik en stijl met het oog op jongvolwassenen. Hij gebruikt regelmatig voorbeelden en probeert af te dalen naar de belevingswereld van jongvolwassenen van vandaag. 

Bij het lezen werd mij niet helemaal duidelijk wat dit nu voor een boekje is. Het zou heel geschikt kunnen zijn als verdiepend bijbelstudiemateriaal voor deze doelgroep. Maar dan mis ik wel goede gespreksvragen en een wat bredere inleiding en behandeling van subthema’s. Als geschenkboekje is het wel geschikt voor hen die graag lezen. Mijn indruk is echter dat veel jongvolwassenen minder makkelijk lezen vandaag de dag. De uitgever had er dan ook goed aan gedaan om de ‘verpakking’ van de inhoud toegankelijker te maken. Wellicht dat jongvolwassenen het dan sneller zullen pakken.

Dat neemt niet weg dat de inhoud rijk is en voluit het evangelie doet spreken over een thema, dat zeker actueel is. Want wie kent niet de moeite van het leven met de Heere, in de weerbarstige realiteit van elke dag?

J. Westerink, Wandelen met God. Leven als Henoch, Houten 2019 ISBN 9789033129704